Skip to content Skip to footer
Pretraga
rs

Učitavanje rezultata

ACCA

Udruženje ovlašćenih i sertifikovanih računovođa (ACCA) jedno je od najvećih i najrazvijenijih međunarodnih udruženja računovođa. ACCA ima više od 100 godina dugu tradiciju, priznato je u više od 170 zemalja širom sveta i trenutno broji više of 500.000 članova i studenata koji se pripremaju za njegovo članstvo.

ACCA kvalifikacija

ACCA kvalifikacija je osmišljena sa idejom da onima koji rade u struci, zaposlenima u svim sektorima privrede, obezbedi sticanje računovodstvenih znanja, veština i profesionalnih vrednosti.

ACCA kvalifikacija obuhvata obrazovne računovodstvene standarde uspostavljene od strane Međunarodne federacije računovođa (IFAC). Poseban akcenat stavljen je na etičko ponašanje računovođa, kao i na profesionalne vrednosti i upravljanje poslovanjem. ACCA kvalifikacija posvećuje posebnu pažnju pomenutim vrednostima budući da one predstavljaju osnovne vrednosti na kojima se bazira računovodstvena profesija.

View more

Ko su ACCA studenti?

ACCA studenti ne dolaze samo iz računovodstvene struke. Članovi, kao i kandidati koji se pripremaju za članstvo u ACCA poseduju znanja i veštine koje su potrebne za postizanje uspeha i u drugim oblastima poslovanja kao što su poslovno savetovanje, oporezivanje, informacione tehnologije, strateško planiranje ili, pak, menadžment u opštem smislu.

Da biste počeli da se pripremate za sticanje ACCA kvalifikacije nije neophodno prethodno znanje u oblasti računovodstva ili finansija. Potrebna je samo motivacija tj. spremnost da se uloži vreme i trud (3 -4 godine) u sticanje ACCA kvalifikacije i postizanje uspeha u poslu. Bez obzira na stepen stručne spreme ili zanimanje polaznika, ACCA kvalifikacija pruža velike profesionalne mogućnosti svima.

View more

Zašto studirati za prijem u članstvo u ACCA

Članovi ACCA imaju obimnije znanje u oblasti poslovanja u odnosu na kolege koji nisu članovi pomenutog udruženja, te samim tim i veće mogućnosti za napredovanje u poslu.

ACCA kvalifikacija obezbeđuje onima koji je poseduju neophodne profesionalne kompetencije, čime im omogućava obavljanje poslova višeg nivoa složenosti.

Sveobuhvatni program ACCA pomaže onima koji je poseduju da razumeju i ovladaju procedurama unutar poslovnih i finansijskih organizacija.

View more

Kako postati član ACCA

Da biste stekli pravo na prijem u članstvo ACCA, potrebno je da položite 13 ispita (diplomirani studenti određenih fakulteta ostvaruju pravo na oslobođenje od polaganja najviše 9 ispita), da imate relevantno radno iskustvo i da poznajete pravila Etičkog kodeksa za profesionalne računovođe. U zavisnosti od broj ispita od kojih je polaznik oslobođen, svi ispiti mogu biti položeni u roku od 2 – 3 godine.

ACCA organizuje polaganje ispita dva puta godišnje, i to u toku prve dve nedelje juna i decembra. U jednom ispitnom roku studenti mogu polagati najviše četiri ispita. Ispiti Accountant in Business, Management AccountingFinancial Accounting i Corporate and business law , mogu se polagati bilo kada u toku godine budući da se polažu putem računara.

ACCA kvalifikacija će onoga koji je poseduje osposobiti za obavljanje složenih i zahtevnih poslova viših nivoa odgovornosti u računovodstvu, a za to nije dovoljno osloniti se samo na teorijsko znanje koje se stiče tokom studija. Imajući to u vidu, sticanje relevantnog i praktičnog znanja iz oblasti računovodstva ključni je element ACCA kvalifikacije.

View more

Kako se prijaviti za sticanje ACCA kvalifikacije

Prijava novih studenata vrši se tokom cele godine.

Dokumentacija potrebna za prijavu novih ACCA studenata:

 • Diploma fakulteta/više škole (*ukoliko nije završen fakultet - Uverenje o redovnom studiranju)
 • Uverenje o položenim ispitima
 • Pasoš
 • Slika (veličine za pasoš)
 • Sertifikati (ukoliko kandidat poseduje dodatne kvalifikacije)

*Sva dokumenta moraju biti prevedena na engleski jezik i overena od strane ovlašćenog sudskog tumača

Prijava novih studenata se vrši putem sajta www.accaglobal.com.

 

*Za dodatna pitanja oko registracije novih studenata, možete kontaktirati ACCA Connect:
students@accaglobal.com
+44 141 582 2000

View more

Materijali za učenje

Materijali za učenje su besplatni za polaznike koji pohađaju ACCA kurseve koji se održavaju u prostorijama PwC Akademije. PwC Akademija je akreditovani distributer LSBF materijala za ACCA ispite.

Svi materijali se naručuju i isporučuju isključivo u kompletu i ne mogu se kupiti pojedinačno.

View more

ACCA kursevi

ACCA kursevi se organizuju četiri puta godišnje – za martovski, junski, septembarski i decembarski ispitni rok.

Dužina trajanja svakog kursa određena je optimalnim brojem dana potrebnih da bi se ispit položio. Trajanje kursa je utvrđeno na osnovu našeg iskustva. U skladu sa potrebama tržišta, kursevi se organizuju u prostorijama PwC Akademije.

U ukupnu cenu kursa uključeni su LSBF materijali za učenje, kao i osveženje tokom pauze.
Webex obuke za septembarski ispitni rok

View more

Kompjuter i internet konekcija je sve što vam je potrebno

Prednosti live kurseva:

 • Učite od kuće uz podršku predavača
 • Postavljate pitanja u realnom vremenu
 • Interakcija sa predavačem i ostalim učesnicima
 • Pogodnosti pristupa svim on line materijalima
 • Predavanja se snimaju i dostupna su vam da ih ponovo pregledate
 • Mogućnost da uradite probni test i dobijete detaljan feedback od naših stručnih predavača

View more

CBE Centar

PwC Akademija je ovlašćeni Centar za polaganje ispita na računaru (CBE) odobren od strane ACCA.

Kandidatima je omogućeno da polažu ispite grupe AB, MA, FA i LW na računarima. Najveća prednost CBE sistema je njegova fleksibilnost – polaganje CBE ispita može se organizovati bilo kada u toku godine. Osim pomenutog, kandidat ima mogućnost ponovnog polaganja ispita sve dok ga uspešno ne položi.

Po završenom ispitu, kandidat može na ekranu računara odmah da vidi rezultat ispita koji se zatim, u roku od 72 sata, automatski upisuje u njegov lični ACCA profil.

Naknada za polaganje AB, MA, FA iznosi 95 GBP, dok je cena za polaganje LW 115 GBP.

Prijavljivanje

Da bi ste se registrovali kontaktirajte nas.

View more

ACCA u PwC Akademiji

Zadovoljstvo nam je da vam ponudimo kompletan program obuke za sticanje ACCA kvalifikacije za tržište Republike Srbije. Naša vizija ACCA je jednostavna – omogućiti visok kvalitet predavanja i pratećih usluga koji će obezbediti najviši nivo kvaliteta obuke i PwC Akademiju izdvojiti kao vodeću kompaniju za pružanje profesionalnih usluga na tržištu.

Pažnju smo usmerili na to da našim klijentima i polaznicima programa obuke ACCA pružimo sledeće:

Najviši procenat prolaznosti na ispitima

Prikazani program ACCA obuke predstavlja primer PwC programa stručne edukacije koji je osmišljen sa ciljem da polaznicima omogući uspešno polaganje ACCA ispita. Naši polaznici svake godine beleže najveću prolaznost na ispitima koja je za 20% veća od svetskog proseka!

Kvalitetni materijali za učenje

Za potrebe obuke koristimo LSBF materijale za programe stručne edukacije iz oblasti finansija. 

Kvalitetna predavanja

Naši mentori su iskusni predavači i eksperti u svojim oblastima poslovanja. Svaki mentor poseduje bogato iskustvo i specifično stručno znanje neophodno za ovaj program edukacije. Njihovo poznavanje poslovanja kao i posedovanje neophodnih veština predavača predstavljaju idealnu kombinaciju.

ACCA obuka po konkurentnim cenama

Svi naši zaposleni pripremaju se za članstvo u ACCA. Obučenost u oblasti ACCA programa i raspoloživost prostorija PwC Akademije daju nam mogućnost da klijentima ponudimo usluge najvišeg kvaliteta po pristupačnim cenama.

Prostorije PwC Akademije

Pridružite nam se u prostorijama PwC Akademije – kompletno opremljenim salama za predavanja (CBE centar, bežični pristup internetu) i prostoru za predah i osveženje.

Prijavljivanje

Da biste se registrovali za ACCA obuku u PwC Akademiji, molimo vas da nam pošaljete upit na e-mail.

Webex obuke za junski ispitni rok 2021

Webex datumi ispita
Međunarodne profesionalne kvalifikacije - Info

Međunarodne profesionalne kvalifikacije

Kontakt

Jelena Jovanović

Jelena Jovanović

Koordinator PwC Akademije, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Vanja Štokić

Vanja Štokić

Menadžer, PwC Akademija, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Pratite nas