Skip to content Skip to footer
Pretraga
rs

Učitavanje rezultata

Radionica: Doživite Blokčein tehnologiju

Interaktivna radionica zasnovana na Blokčein igri razvijenoj u PwC Holandija

 

Jednodnevna radionica pomaže menadžerima srednjeg i visokog nivoa da razumeju koncept blokčein tehnologije, kao i da shvate mogućnost za primenu te tehnologije u poslovanju njihovih kompanija. Cilj radionice je da učesnici uz pomoć igre iskuse na interaktivan način kako Blokčein tehnologija funkcioniše.

Ova radionica će vam pomoći u:

Shvatanju koncepta kriptovaluta i blokčein tehnologije. Tokom prošle godine se u medijima puno pisalo o kriptovalutama, ali uglavnom zbog vrtoglavog rasta njihovih cena na berzama. Obuka pomaže u razumevanju blokčein tehnologije na kojoj su kriptovalute bazirane i shvatanja šta tu tehnologiju čini toliko inovativnom.

Razumevanju potencijala za primenu blokčein tehnologije van kriptovaluta. Iako kriptovalute predstavljaju prvu, i još uvek glavnu, primenu blokčein tehnologije, mogućnosti za njenu primenu prevazilaze okvire kriptovaluta. Obuka ima za cilj da ukaže na potencijal za primenu blokčein tehnologije u različitim oblastima, na probleme koje ta tehnologija može rešiti, kao i na izazove koji se pojavljuju u procesu implementacije tehnologije. Polaznici će se upoznati sa različitim mogućnostima za primenu blokčein tehnologije, sa projektima koji su već u fazi razvoja, kao i sa onim koji su još uvek na nivou ideje. 

Nakon završene obuke, polaznici će moći da sagledaju na koje načine bi blokčein tehnologija mogla da promeni njihov model poslovanja, šta bi time dobili i sa kakvim bi se potencijalnim izazovima susreli.

Kome je seminar namenjen?

Obuka je namenjena menadžerima srednjeg i visokog nivoa u kompanijama kao i onima koji žele da budu u toku sa inovacijama i koji žele da kreiraju promene, umesto da im se prilagođavaju.

Ciljevi radionice

Upoznavanje polaznika sa blokčein tehnologijom i shvatanje šta je čini revolucionarnom.

Razumevanje prednosti blokčein tehnologije, ali i njenih ograničenja.

Mogućnost da se okvirno proceni kako se blokčein tehnologija može primeniti u određenoj kompaniji, koje unapređenja bi donela, koji izazovi bi se pojavili i koji resursi bi bili potrebni za implementaciju.

 

 

Indikativna agenda

- Nastanak bitkoina, uvod u kriptovalute i poređenje sa tradicionalnim novcem

- Doživite blokčein tehnologiju – Nivo 1 igre koja na interaktivan prikazuje način na koji blokčein tehnologija funkcioniše

- Slanje i primanje kriptovaluta, praćenje transakcija

- Kriptovalute kao novac, primena u realnom svetu, prednosti i mane

- Osnove blokčein tehnologije, koncept decentralizovanog upravljanja

- Kako blokčein rešava problema slanja i skladištenja podataka

- Doživite blokčein tehnologiju – Nivo 2 i 3 igre koja na interaktivan prikazuje način na koji blokčein tehnologija funkcioniše

- Javni blokčein vs. privatni blokčein

- blokčein 2.0, decentralizovane aplikacije, tokeni, pametni ugovori, ICO

 - Potencijal za primenu blokčein tehnologije

  • Plaćanja, kliring i poravnanje
  • Osiguranje
  • Finansijski derivati
  • KYC i AML procedure
  • Menadžment e-identiteta
  • “Crowd funding” i “peer-to-peer” pozajmljivanje
  • Pametni ugovori
  • Primena kod kompanija koja se bave distribucijom i maloprodajom

- Postojeći projekti: Ripple, Enterprise Ethereum Alliance, R3, Hyperledger

- Svetski trendovi u oblasti kriptovaluta i blokčein tehnologije

- Trenutna ograničenja za primenu blokčein tehnologije

- Gde i kako primeniti blokčein tehnologiju

 

 

Aleksandar Matanovic

Aleksandar Matanović se bavi kriptovalutama još od 2011-te, što ga čini pionirom u ovoj oblasti. Zajedno sa svojim poslovnim partnerom, odigrao je ključnu ulogu u izgradnji ekosistema oko kriptovaluta i blokčein tehnologije u Srbiji. 2012-te su osnovali servis za kupovinu i prodaju kriptovaluta. 2015-te su postavili prvi bitkoin automat u Srbiji. Kasnije te godine pokreću franšizu Cointelegraph-a za Srbiju, portala koji donosi dnevne vesti iz oblasti kriptovaluta na srpskom jeziku.

2016-te, Aleksandar završava master studije iz oblasti digitalnih valuta na Univerzitetu u Nikoziji. To je prvi master program u svetu koji se bavi kriptovalutama i blokčein tehnologijom i Aleksandar je jedan od samo 23-oje ljudi na svetu koji su završili te master studije.

Aleksandar se veoma aktivno bavi promocijom kriptovaluta i blokčein tehnolgije i edukacijom u ovoj oblasti. Redovan je govornik na konferencijama širom sveta. Veruje da je blokčein revoluciju nemoguće zaustaviti i trudi se da bude aktivan učesnik te revolucije kroz širenje svesti i razvoj lokalne infrastrukture.

 

Vladimir Gajić

Vladimir Gajić je senior konsultant u odeljenju savetovanja u okviru kompanije PwC Beograd, Srbija.

Vladimir ima 5 godina iskustva u savetovanju i reviziji finansijskih izveštaja različitih kompanija u Srbiji i regionu.

Vladimir ima značajno iskustvo u savetovanju i reviziji finansijskih izveštaja kompanija iz različitih industrija, uključujući i sektor informacionih tehnologija. Vladimir je učestvovao u organizovanju edukativnih konferencija i foruma na temu inovativnih tehnologija i digitalizacije.
Vladimir aktivno radi sa kriptovalutama od 2013. godine i promoviše upotrebu blokčein tehnologije u okviru tradicionalnih biznisa.
Vladimir je diplomirao na smeru finansije, bankarstvo i osiguranje Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i trenutno polaže ispite za članstvo u Udruženje sertifikovanih računovođa Velike Britanije (ACCA). 

 


Mesto

PwC Akademija
Airport City
Omladinskih brigada 88a
11070 Beograd

Jezik

Radionica će biti održana na srpskom jeziku

 

 

Cena

Euro 250 + PDV plativo u RSD protivvrednosti

*Postoji mogućnost korporativnih popusta

Datum i vreme

12. jun 2018 - 09:30 – 17:00

Kontakt

Tatjana Dedić
Koordinator PwC Akademije
+381 64 857 4017
tatjana.dedic@pwc.com
*Za obuku se možete prijaviti i putem e-mail adrese: theacademy@rs.pwc.com

 

Kontakt

Vanja Štokić

Vanja Štokić

Menadžer, PwC Akademija, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Jelena Jovanović

Jelena Jovanović

Koordinator PwC Akademije, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Pratite nas