Program za transformaciju pravnih usluga - Šta podrazumeva i zašto se sprovodi

Šta podrazumeva Program za transformaciju pravnih usluga?

Naš program obuke pod nazivom "Program za transformaciju pravnih usluga" ima za cilj da podstakne polaznike na inovativan način razmišljanja, odnosno na primenu tehnologija i poslovnih veština kako bi bili uspešniji i konkurentniji na tržištu pravnih usluga koje se ubrzano menja. Polaznici će tokom obuke steći širok spektar znanja i upoznati se sa tehnologijama koje se primenjuju u praksi, a sve kroz interaktivna predavanja i radionice koje drže stručnjaci iz cele Evrope i šire.

Kome je ovaj program obuke namenjen?

Ovaj program obuke je namenjen pravnicima, IT i drugim stručnjacima zaposlenim u advokatskim kancelarijama i službama pravnih poslova u kompanijama. Ukoliko želite da saznate na koji način možete da se angažujete, odnosno uzmete učešće u kontinuiranoj transformaciji tržišta pravnih usluga, onda je naš program obuke pod nazivom "Program za transformaciju pravnih usluga" za vas!

Zbog čega je ovaj program važan?

Rezultati istraživanja tržišta i izveštaji pokazuju da 91 odsto korporativnih službi pravnih poslova smatra da je puna primena informacionih tehnologija veoma važna u svakodnevnom radu. Osim toga, 63 odsto advokata očekuje da će povećati svoja ulaganja u softverske proizvode koji će im pomoći u obavljanju pravnih poslova ali je samo njih 36 odsto ili manje spremno da se bavi najznačajnijim trendovima u sistemu pravnih usluga (Istraživanje kompanije Volters Kluver za 2022. godinu o pripremljenosti advokata za budućnost -The Future Ready Lawyer Survey’’, Wolters Kluwer 2022). Sve navedeno govori u prilog tome da bi ovladavanje veštinama potrebnim za rešavanje ovih izazova moglo bit prvi i osnovni uslov koji bi ne samo pravnici veći i drugi poslovni i IT stručnjaci zaposleni u sektoru pravnih usluga trebalo da ispune kako bi opstali na konkurentnom tržištu koje se neprestano menja, a koje u velikoj meri oblikuju nove tehnologije, nova konkurencija, rastuća očekivanja klijenata, regulativa koja predviđa primenu tehnologija, kao i vanredne situacije i krize globalnih razmera. Mi smo tu da vam pomognemo da ovladate svim potrebnim veštinama!

Kome je ovaj program obuke namenjen? Ovaj program obuke je namenjen pravnicima, IT i drugim stručnjacima zaposlenim u advokatskim kancelarijama i službama pravnih poslova u kompanijama. Ukoliko želite da saznate na koji način možete da se angažujete, odnosno uzmete učešće u kontinuiranoj transformaciji tržišta pravnih usluga, onda je naš program obuke pod nazivom "Program za transformaciju pravnih usluga" za vas!

Plan i program obuke

  • Sesija 1: (R)evolucija pravnih usluga
  • Sesija 2: Pravni poslovi i inovacije unutar službe pravnih poslova u kompaniji
  • Sesija 3: Pravne tehnologije koje se primenjuju u procesu pružanja pravnih usluga

Maksimalno trajanje jedne sesije – 8 sati

Legal transformation training

Obuka se izvodi online. 

Obuka se izvodi na engleskom jeziku.

Sesije i radionice drže stručnjaci iz cele Evrope i šire.


Za više informacija o obuci:

PwC Akademija 

+381 11 3302 100

www.pwcacademy.rs

rs_pwcakademija@pwc.com


Sesija 1: (R)evolucija pravnih usluga

U prvom delu sesije, a nakon uvoda u teme kojima se program obuke i sesije bave, učesnicima ćemo predočiti trenutnu situaciju na tržištu pravnih usluga, način na koji se tržište pravnih usluga menja tokom godina, osnovne pokretače promena u prošlosti i sadašnjosti, način na koji nove zainteresovane strane omogućavaju celokupan proces, a razmotrićemo i izglede za dalji razvoj tržišta pravnih usluga. Uz pomoć Evropske asocijacije za pravne tehnologije (engl. European Legal Tech Association - ELTA) analiziraćemo tržište za pravne tehnologije na nacionalnom/regionalnom/globalnom nivou i razgovarati o dinamici usvajanja, odnosno primene pravne tehnologije, kao i o načinima na koji su tehnologije i inovacije uvedene u sektor pravnih poslova u različitim državama. U drugom delu programa, analiziraćemo nove poslovne modele, metode optimizacije pravnih procesa, inovativne strategije i tehnologije čija primena može da pomogne pravnicima, poslovnim i IT stručnjacima da se prilagode, ostanu konkurentni i napreduju na tržištu pravnih usluga koje se ubrzano menja.


Sesija 2: Pravni poslovi i inovacije unutar službe pravnih poslova u kompaniji

Tokom 2. sesije uronićemo u svet pravnih poslova i analizirati na koji način današnje službe pravnih poslova primenjuju poslovne procese, aktivnosti i tehnologije kako bi uvele inovacije i efikasnije služile svojim organizacijama. Prvi deo sesije biće posvećen razgovoru o ciljnom poslovnom modelu službe pravnih poslova, o tome kako u praksi izgleda proces restrukturiranja službe pravnih poslova iz ugla pružaoca usluga, kao i za predstavljanje mape puta koja prikazuje čitav proces korak po korak (uz primere iz realnog života). U drugom delu sesije fokus će biti stavljen na klijenta (službu pravnih poslova), način na koji se vrši analiza strukture projekta i utvrđuje prinos na ulaganje u pravne tehnologije.


Sesija 3: Pravne tehnologije koje se primenjuju u procesu pružanja pravnih usluga

Tokom ove sesije biće više reči o tehničkim pitanjima. U prvom delu sesije objasnićemo šta su pravne tehnologije, kako izgleda tržište pravnih tehnologija, koje pravne tehnologije i softverska rešenja su najzastupljenije na tržištu (engl. Document Automation, Compliance Automation, Practice Management, ODR, E-Discovery, etc.) na koji način se svako pojedinačno rešenje upotrebljava i kako da se adekvatno iskoristi  vrednost pojedinačnih pravnih tehnologija i softverskih rešenja u praksi. U toku sesije, analiziraćemo karakteristike konkretnih tehnologija i koristiti primere rešenja koja su zasnovana na veštačkoj inteligenciji. Naš cilj je da polaznicima na jednostavan način objasnimo koji se poslovi mogu, a koji ne mogu obavljati uz pomoć pomenutih tehnologija i koje tehnologije najbolje odgovaraju različitim poslovnim modelima.

Dejanovic Law and Tech

Cena

Pozovite nas za cenu

Pratite nas

Obavezna polja su označena zvezdicom(*)

Slanjem Vaše e-mail adrese, potvrđujete da ste pročitali Izjavu o privatnosti i da prihvatate našu obradu podataka u saglasju sa Izjavom o privatnosti. Ako se predomislite i ne budete želeli više da primate našu elektronsku poštu kontaktirajte nas

Kontakt

Vanja Štokić

Vanja Štokić

Menadžer, PwC Akademija, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Jelena Jovanović

Jelena Jovanović

Koordinator PwC Akademije, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Hide