Skip to content Skip to footer
Pretraga
rs

Učitavanje rezultata

Transformacija prava

Opis programa obuka – Transformacija prava

‘Transformacija prava’ u organizaciji kompanije PwC polaznicima pruža priliku da nauče kako da usvoje inovativan način razmišljanja, odnosno primenjuju tehnologije i poslovne veštine sa ciljem da postanu uspešniji i konkurentniji na tržištu pravnih usluga koje se ubrzano menja. Tokom obuke, polaznici stiču širok spektar znanja i upoznaju se sa tehnologijama koje se primenjuju u praksi, a sve kroz interaktivna predavanja i radionice koje drže stručnjaci iz cele Evrope i šire.

Kome je namenjena ovaj program obuka?

Naša obuka namenjena je pravnicima, IT i drugim stručnjacima zaposlenim u advokatskim kancelarijama i u pravnim odeljenjima kompanija, odnosno drugih organizacija iz privatnog, javnog i nevladinog sektora.

Ukoliko želite da saznate na koji način možete da se angažujete, odnosno uzmete učešće u kontinuiranoj transformaciji tržišta pravnih usluga, onda je ‘Transformacija prava’ obuka za vas!

Zašto je ovaj program obuka važan?

Rezultati istraživanja tržišta ukazuju na to da će se dva ključna elementa transformacije u oblasti pravnih usluga ispoljiti kroz veću primenu tehnologija pri pružanju pravnih usluga i viši stepen specijalizacije izvršilaca posla. Nadalje, 70 odsto pravnika navodi nedostatak znanja i veština iz oblasti informacionih tehnologija kao glavne razloge za otpor zaposlenih prema novim tehnologijama. Više od polovine advokata u Evropi i SAD navodi da se može očekivati određeni uticaj transformacionih tehnologija kao što su veštačka inteligencija (engl. Artificial Intelligence (AI) i blokčein (engl. Blockchain) na poslovanje. Međutim, manje od 24 odsto njih navodi da se razume u te tehnologije (‘istraživanje kompanije Wolters Kluwer za 2019. godinu o pripremljenosti advokata za budućnost (engl. ’The Future Ready Lawyer Survey’’). Prethodno navedeno govori u prilog tome da bi savladavanje veština potrebnih za rešavanje ovih izazova moglo predstavljati prvi i osnovni uslov koji bi trebalo da ispune ne samo pravnici veći i drugi poslovni i IT stručnjaci zaposleni u sektoru pravnih usluga kako bi opstali na konkurentnom tržištu koje se neprestano menja, a koje u velikoj meri oblikuju nove tehnologije, nova konkurencija, rastuća očekivanja klijenata, regulativa koja predviđa primenu tehnologija, kao i vanredne situacije i krize globalnih razmera kao što su, primera radi, pandemije.

Mi smo tu da vam pomognemo da savladate sve potrebne veštine!

Struktura programa:

  • Sesija br. 1: (R)evolucija prava (Holger Zscheyge i Srđan Dejanović)
  • Sesija br. 2: Inovacije u pravu i dizajniranje pravne usluge (Alisha Andert i Joaquin Santuber)
  • Sesija br. 3: Legal Ops i inovacije unutar internih pravnih odeljenja (Sara Nenadić Rušnov i Grégoire Miot)
  • Sesija br. 4: Tehnologije u pravu (Sara Nenadić Rušnov i Stefan Dejanović)
  • Sesija br. 5: Ljudski potencijal u procesu transformacije prava (Olga Gezha i Daan Vansimpsen)
  • Sesija br. 6: Upravljanje promenama i liderstvo (Miro Smolović)
  • Sesija br. 7: Radionica za primenu tehnologija u pravu TBD
  • Sesija br. 8: ‘’Pravno kodiranje’’ i Transformacija prava kroz Startap (Henrik Wehrs)
  • Sesija br. 9: Radionica za razvoj softverskih rešenja u pravu (Stefan Dejanović)
  • Session 10: Mapiranje puta za pravnu transformaciju (Sara Nenadić Rušanov i Srđan Dejanović)

Kraj Programa obuke: Finalna provera znanja

Maksimalno trajanje jedne sesije – 8 sati

Legal transformation training

Obuka se izvodi online. 

Obuka se izvodi na engleskom jeziku.

Sesije i radionice drže stručnjaci iz cele Evrope i šire.


Za više informacija o obuci:

PwC Akademija 

+381 11 3302 100

www.pwcacademy.rs

rs_pwcakademija@pwc.com


Nudimo Vam tri programa za sertifikaciju:

Specijalista u oblasti transformacije prava

Program obuhvata sesije od 1, 2, 3, 4 + provera znanja za nivo 1 (pisani test).

Polaznicima koji se opredele za sticanje ovog sertifikata biće omogućeno da iz prve ruke steknu uvid u razvoj tržišta pravnih usluga, nove poslovne modele, strategije i unapređene procese rada, kao i da steknu najnovija znanja i iskustva u oblasti inovacija i kreiranja pravnih usluga, zatim znanja o najpopularnijim tehnologijama koje se primenjuju na tržištu kao što su veštačka inteligencija i blokčein tehnologija. Nadalje, polaznici obuke će naučiti da sa strateškog aspekta izvrše optimizaciju procesa pružanja pravnih usluga i maksimalno povećaju rezultate svog rada.


Praktičar u oblasti transformacije prava

Program obuhvata Sesije od 5, 6, 7 + provera znanja za nivo 2 (pisani test + demonstracija rešenja korišćenjem tehnologije).

* Uslov za pohađanje: završen program - Specijalista u oblasti transformacije prava

Ovaj sertifikat daje priliku polaznicima da steknu dobro poznavanje najnovijih trendova na tržištu rada, uvid u značenje pojma inženjer prava i drugih profesionalnih profila pravnika što će dobiti na značaju u budućnosti, da saznaju kako da uspešno upravljaju promenama u organizaciji i kao lider steknu poverenje osoba sa kojima rade. Interaktivna predavanja upotpunjena su radionicom za primenu tehnologija koje se koriste u sektoru pravnih usluga, čime polaznici obuke dobijaju  mogućnost da neposredno spoznaju način na koji tehnologije mogu da se koriste u svrhu unapređenja pravnih usluga, te da novostečena znanja i veštine primene u praksi po završetku obuke.


Master u oblasti transformacije prava

Program obuhvata Sesije od 8, 9, 10 + finalnu proveru znanja (pisani test + demonstracija rešenja korišćenjem tehnologije + prezentacija mape puta za razvoj softverskog proizvoda u oblasti pravnih tehnologija).

* Uslov za pohađanje: završeni programi - Specijalista u oblasti transformacije prava + Praktičar u oblasti transformacije prava

Ovaj sertifikat predstavlja poslednju fazu, koja je ujedno i vrhunac programa obuke. Polaznici obuke naučiće  kako da započnu proces transformacije prava i iskoriste sinergiju  startap kompanija i velikih preduzeća za potrebe istraživanja i razvoja inovativnih rešenja. Imaoci sertifikata „Master u oblasti transformacije prava" steći će ne samo najnovija znanja o postupku transformacije pravnih usluga i praktična iskustva u primeni savremenih tehnologija u pravu već će naučiti i kako da osmisle mapu puta za izradu softverskih proizvoda iz oblasti pravnih tehnologija i upravljaju čitavim projektom od početka do kraja. Na kraju obuke, polaznici će dobiti sveobuhvatno uputstvo tj. pregled celokupnog programa obuke, podeljeno po oblastima, u vidu jedinstvenog šematskog prikaza. Osnovna svrha šematskog prikaza celokupnog programa obuke je da polaznicima pomogne da primene inovativne strategije i tehnologije u svakodnevnim aktivnostima uz pomoć softverskih alata i veština stečenih tokom obuke.

Dejanovic Law and Tech

Cena

Pozovite nas za cenu

Pratite nas

Obavezna polja su označena zvezdicom(*)

Slanjem Vaše e-mail adrese, potvrđujete da ste pročitali Izjavu o privatnosti i da prihvatate našu obradu podataka u saglasju sa Izjavom o privatnosti. Ako se predomislite i ne budete želeli više da primate našu elektronsku poštu kontaktirajte nas

Kontakt

Vanja Štokić

Vanja Štokić

Menadžer, PwC Akademija, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Jelena Jovanović

Jelena Jovanović

Koordinator PwC Akademije, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Hide