O nama

Kompanija PwC Srbija osnovana je u Beogradu 2001. godine.

PwC Srbija sa sedištem u Beogradu trenutno zapošljava više od 200 domaćih i inostranih stručnjaka. Na projektima u Srbiji uglavnom rade domaći stručnjaci koji dobro poznaju lokalne prilike i propise i strani konsultanti sa iskustvom kako u rešavanju problema sa kojima se susreću međunarodne kompanije tako i u radu na projektima u Republici Srbiji.

Pružamo usluge u oblasti revizije, poreskog i poslovnog savetovanja sa ciljem da stvorimo održivu vrednost za naše klijente.

Cilj kompanije PwC je da gradi odnos poverenja u društvu i rešava složene probleme. Mi smo zajednica stručnjaka koja timskim radom i zajedničkim snagama na potpuno neočekivan način iznalazi rešenja za neke od najsloženijih problema u svetu. U procesu iznalaženja novih rešenja objedinjujemo sopstveno mišljenje o stanju stvari i softverska rešenja te našim klijentima pomažemo da steknu poverenje u nas i naše usluge i zauvek naprave razliku.

PwC mreža društava posluje u 152 zemlje širom sveta i zapošljava više od 327.000 stručnjaka posvećenih pružanju usluga visokog kvaliteta u oblasti revizije, poslovnog i poreskog savetovanja.

Volonterske aktivnosti

 • 34.254 lica zaposlena u kompaniji PwC ostvarila su ukupno 789.579 sati volonterskog rada
 • 4.078.006 krajnjih korisnika volonterskog rada
 • 21.696.266 krajnjih korisnika volonterskog rada od 2018. godine

Ulaganja i akvizicije

 • Uložili smo 3.1 milijardu dolara na nivou celokupne mreže društava PwC u prethodnih 12 meseci, uključujući 507 miliona dolara za obuku i prekvalifikaciju zaposlenih kako bi stekli veštine potrebne za rešavanje izazova sa kojima će se susresti klijenti u bliskoj budućnosti.
 • Ulažemo 1 milijardu dolara u višegodišnji projekat koji predviđa izradu novog revizorskog ekosistema za
 • potrebe pružanja usluga revizije uz pomoć programa za automatizaciju revizije nove generacije.
 • Zaključili smo 17 akvizicija u toku FY22.

Postizanje nulte emisije ugljen dioksida do 2030. godine

Na dobrom smo putu da emisiju gasova sa efektom staklene bašte svedemo na nulu do 2030. godine, kao i da ostvarimo:

 • 50% apsolutno smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte iz opsega 1 i 2 do FY30, u poređenju sa FY19
 • 50% smanjenje emisija gasova iz opsega 3 koji nastaju iz aktivnosti kao što su poslovna putovanja do FY30, u poređenju sa FY19
 • 50% smanjenje emisije gasova koji potiču od aktivnosti naših dobavljača roba i usluga (po emisijama) na nivou celokupne mreže društava PwC kako bismo postavili naučno zasnovanje ciljeve u oblasti smanjenja emisija gasova do FY25
 • 100% korišćenje obnovljivih izvora energije na nivou celokupne mreže društava PwC do FY30 (već smo na 90%)

Kontakt

PwC

Beograd, Omladinskih brigada 88a, PwC Serbia

Tel: +381 11 3302 100

Pratite nas: