Konkurs „ESG Lideri“

Politika privatnosti

Konkurs ESG Lideri

Ova Politika privatnosti odnosi se na obradu ličnih podataka, dostavljenih od strane lica koja popunjavaju formulare za učešće na konkursu pod nazivom „ESG Lideri“.

Termini koji se koriste u Pravilima konkursa „ESG Lideri“ koriste se u ovoj Politici privatnosti sa istim značenjem.

Obrada ličnih podataka u vezi sa učešćem u Konkursu „ESG Lideri” vrši se u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS", br. 87/2018, u daljem tekstu: „ZZPL“).

Ime i kontakt podaci rukovaoca

Lične podatke date tokom Konkursa obrađuje Organizator kao rukovalac.

Ime rukovaoca: „PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd​“, sa sedištem u Beogradu, adresa Omladinskih brigada 88a, PIB: 100148170, matični broj: 17147862 (u daljem tekstu „Rukovalac“ ili „PwC Srbija“)

Kontakt osoba u vezi sa pravilima Konkursa: jelena.miletic@pwc.com

Lice za zaštitu podataka: Petar Mijatović

Kontakt podaci lica za zaštitu ličnih podataka: rs_privacy@pwc.com;   

Veb sajt: https://www.pwc.rs/sr/esg-lideri

1. Osnov obrade, obim obrade ličnih podataka i svrha obrade:

Prilikom registracije za Konkurs, lice koje popunjava formulare popunjavanjem istih potvrđuje da je upoznat da Organizator obrađuje njegove lične podatke i komunicira sa njim putem elektronske pošte radi popunjavanja obrazaca za učešće na Konkursu, na osnovu članova 229. i 232. Zakona o obligacionim odnosima ("Sl. list SFRJ", br. 29/78, 39/85, 45/89 i 57/89, "Sl. list SRJ", br. 31/93, "Sl. list SCG", br. 1/2003 i "Sl. glasnik RS", br. 18/2020) a u vezi sa članom 12. stav 1 tačka 3) ZZPL-a – poštovanja pravnih obaveza rukovaoca. Zbog tehničkih karakteristika vebsajta, IP adresa uređaja osobe koja popunjava formulare za učešće, vreme početka i završetka posete i u nekim slučajevima se beleže tip pretraživača i operativnog sistema - u zavisnosti od podešavanja uređaja osobe koja popunjava formulare za učešće i prilikom posete veb-stranici. Ovi podaci su neophodni samo da bi se obezbedio ispravan tehnički rad veb stranice i isti se neće ponovo koristiti nakon zatvaranja pretraživača.

2. Trajanje obrade

Obrada ličnih podataka se nastavlja za vreme trajanja Konkursa i period zaključno sa datumom proglašavanja pobednika. Na kraju perioda obrade, ne kasnije od 2 meseca od proglašenja pobednika, u skladu sa principom ograničenja svrhe, lični podaci koje je učesnik dao u obrascima za učešće biće obrisani. Svako lice koje popuni formulare za učešće, kao i bilo koje lice čiji se podaci obrađuju, može zatražiti otkazivanje svoje registracije u bilo kom trenutku.

3. Automatizovano odlučivanje, profilisanje

Ne vrši se profilisanje niti automatizovano donošenje odluka u vezi sa ličnim podacima lica čiji se podaci obrađuju u vezi sa Konkursom.

4. Prava lica čiji se podaci obrađuju

Lice koje popunjava formulare za učešće, kao i bilo koje lice čiji se podaci obrađuju, ima sledeća prava: pravo na pristup, pravo na ispravku (ažuriranje), pravo na brisanje, pravo na ograničenje obrade, pravo na prigovor, pravo na prenosiovost podataka prema kojem može zahtevati od rukovaoca u bilo kom trenutku da dostavi lične podatke koje mu je dao u mašinski čitljivom formatu (npr. kao prilog e-pošte u obliku pdf datoteke ) ili da ga prenesete drugom rukovaocu. Takođe, lice čiji se podaci obrađuju ima pravo na podnošenje pritužbe nadležnom organu za zaštitu podataka o ličnosti (Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti).

Ako lice čiji se podaci obrađuju koristi bilo koje pravo u vezi sa obradom, rukovalac će obavestiti lice čiji se podaci obrađuju što je pre moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od prijema zahteva, o obradi zahteva i preduzetim radnjama. Informacije se daju u pisanoj formi, a u slučaju zahteva podnetog elektronskim putem (na primer u obliku mejla), odgovor na njega se dobija u elektronskom obliku.

Lice čiji se podaci obrađuju  može podneti svoj zahtev bez ikakvih formalnih ograničenja putem e-mejla ili na papiru, na adresu rukovaoca, kao što je gore navedeno.

5. Opis prava lica čiji se podaci obrađuju

5.1 Pravo pristupa. Lice čiji se podaci obrađuju ima pravo u bilo kom trenutku da zatraži informaciju o tome da li rukovalac obrađuje njegove lične podatke i, ako da, kako, uključujući svrhe obrade, primaoce kojima su njegovi podaci saopšteni ili izvor iz kojeg rukovalac dobija podatke, period čuvanja, sva prava u vezi sa obradom, kao i informacije o automatizovanom donošenju odluka i profilisanju i, u slučaju prenosa na treće lice ili međunarodnu organizaciju, informacije o uključenim zaštitnim merama. Prilikom korišćenja prava pristupa, lice čiji se podaci obrađuju takođe ima pravo da zahteva kopiju podataka. U slučaju elektronski podnetog zahteva, osim ako lice čiji se podaci obrađuju ne zahteva drugačije, rukovalac će dostaviti traženu informaciju elektronskim putem (u pdf formatu).

5.2 Pravo na ispravku. Rukovalac ispravlja ili dopunjuje lične podatke lica čiji se podaci obrađuju na zahtev ovog lica. Ukoliko postoji sumnja u ispravljene podatke, rukovalac može zahtevati da se podaci o licu čiji se podaci ispravljaju verifikuju na odgovarajući način (npr. putem ličnog dokumenta). Kada je rukovalac saopštio lične podatke obuhvaćene ovim pravom drugom licu, rukovalac će obavestiti ta lica odmah nakon ispravke podataka, pod uslovom da to nije nemoguće ili ne zahteva nesrazmeran napor od strane rukovaoca. Na zahtev lica čiji se podaci obrađuju, rukovalac će takođe obavestiti i lice čiji se podaci obrađuju o ovim primaocima.

5.3 Pravo na brisanje („pravo na zaborav“). Lice čiji se podaci obrađuju ima pravo da izbriše lične podatke koje je naveo u obrascima za učešće. Za potrebe ove obrade, brisanje podataka u obrascima za učešće može dovesti do poništavanja prijave relevantne kompanije ili organizacije na Konkurs, ako drugo fizičko lice ne završi prijavu u uslovima Konkursa u ime te relevantne kompanije ili organizacije. Kada je rukovalac saopštio lične podatke obuhvaćene ovim pravom drugom licu, rukovalac će obavestiti ta lica odmah nakon brisanja podataka, pod uslovom da to nije nemoguće ili ne zahteva nesrazmeran napor od strane rukovaoca. Na zahtevlica čiji se podaci obrađuju , rukovalac obaveštava lice čiji se podaci obrađuju o ovim primaocima. Rukovalac nije uvek u obavezi da izbriše lične podatke, posebno, na primer, u slučaju da je obrada neophodna za podnošenje, ostvarivanje ili odbranu pravnih zahteva.

5.4 Pravo na ograničenje obrade. Lice čiji se podaci obrađujumože zahtevati ograničenje obrade njegovih ličnih podataka u sledećim slučajevima:

  • ako lice čiji se podaci obrađuju osporava tačnost ličnih podataka – u ovom slučaju, ograničenje obuhvata period koji dozvoljava rukovaocu da proveri tačnost ličnih podataka;
  • obrada je nezakonita i lice čiji se podaci obrađuju se protivi brisanju ličnih podataka i umesto toga zahteva ograničenje njihove upotrebe;
  • rukovaocu više nisu potrebni lični podaci za potrebe obrade, ali su potrebni licu čiji se podaci obrađuju za uspostavljanje, ostvarivanje ili odbranu pravnih zahteva.

Ograničenje obrade znači da lični podaci na koje ograničenje utiče neće biti obrađivanj od strane rukovaoca, osim za čuvanje. Rukovalac unapred obaveštava lice čiji se podaci obrađuju ako se ograničenje obrade ukine. Kada je rukovalac saopštio lične podatke obuhvaćene ovim pravom drugom licu, rukovalac će odmah obavestiti ta lica o ograničenju obrade, pod uslovom da to nije nemoguće, ili ne zahteva nesrazmeran napor od strane rukovaoca. Na zahtev lica čiji se podaci obrađuju, rukovalac će obavestiti lice čiji se podaci obrađuju o ovim primaocima.

5.5 Pravo na podnošenje žalbe, pravni lek. Kada lice čiji se podaci obrađuju smatra da obrada njegovih ili njenih ličnih podataka od strane rukovaoca krši odredbe ZZPL-a, on ili ona ima pravo da podnese pritužbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti. Kontakt informacije za Poverenika nalaze se na sledećem sajtu:  https://www.poverenik.rs/sr/

Lice čiji se podaci obrađuju takođe može da se obrati sudu ako veruje da je došlo do povrede u obradi njegovih ličnih podataka. Lice čiji se podaci obrađuju može, po sopstvenom nahođenju, podneti tužbu pred nadležnim sudom.

Ako je moguće, ljubazno vas molimo da kontaktirate PwC Srbija pre nego što podnesete slučaj organu ili sudu, a mi ćemo se potruditi da odgovorimo na vaša pitanja i razmotrimo vašu žalbu u duhu međusobnog razumevanja.

Dodatne informacije u vezi sa obradom ličnih podataka od strane PwC Srbija dostupne su u Izjavi o privatnosti na njenoj veb stranici na sledećoj adresi:  https://www.pwc.rs/sr/izjava-o-privatnosti.html

Izjave

Izjave u vezi sa obradom ličnih podataka u vezi sa Konkursom moraju se poslati rukovacu u pisanoj formi poštom ili elektronskim putem na mejl adresu:  rs_privacy@pwc.com

Tehnički zahtevi, odricanje odgovornosti, razno

Takmičenje je podržano najnovijom verzijom veb pretraživača Apple Safari, Google Chrome, Microsoft Internet Explorer i Mozilla Firefox.

Organizator ne garantuje da će formulari za prijavu uvek biti dostupni, niti se može smatrati odgovornim za obustavu ili prekid Konkursa. Organizator nastoji da otkloni eventualne greške i probleme u radu, koji su nastali tokom rada veb stranice, ali ne snosi odgovornost za njih.

Contact us

Teodora Pasulj

Teodora Pasulj

Menadžerka za ESG usluge, PwC Serbia

Jelena Miletić

Jelena Miletić

Viša menadžerka, Marketing i komunikacije, PwC Serbia

Tel: (+381) 64 82 03 815

Pratite nas: